Πρόσωπο του μήνα στο E-gossip

 

 • Ποιο είναι το πιο δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα σου;

 

Η επιμονή, η ευρηματικότητα και η ειλικρίνεια θεωρώ ότι είναι εκείνος ο συνδυασμός που με έχει φτάσει ως εδώ στην ζωή μου, στην δουλειά και στην πολιτική.

 

 

 • Σε τι έχεις αδυναμία;

 

Μου βάζεις εύκολα, μόνο στην κόρη μου!! Δεν είχα ποτέ ούτε πάθη ούτε εξαρτήσεις.

 

 • Τι σε κάνει ευτυχισμένο;

 

Να μπορώ να προσφέρω στην οικογένεια μου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Καθώς επίσης και στην κοινωνία, η προσφορά μου και ο κόπος μου να έχει θετική απήχηση, γιατί όταν αποφασίσεις να προσφέρεις στα κοινά αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι θα προσφέρεις λιγότερα στον εαυτό σου και στην οικογενειά σου.

 

 

 • Τι σε κερδίζει σε μια γυναίκα;

 

Με κέρδισε.. η ειλικρίνεια, η δοτικότητα και το ήθος. Γενικότερα ομως εκτιμώ την δυναμικότητα και την ανεξαρτησία.

 

 

 • Τι σε εκνευρίζει στην Καλαμάτα και στους Καλαματιανούς/νες;

 

Η Καλαμάτα προσπαθεί να τραβήξει όλα τα "βλέμματα" και δεν ξέρει πόσο ανάγκη έχει την υπόλοιπη Μεσσηνία για να το καταφέρει. Οπως λέει μια παροιμίαβοήθαμε να σε βοηθώ να ανεβούμε στο βουνό”. Δεν μπορώ να βάλω όλους τους Καλαματιανούς όμως σε ένα τσουβάλι, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που με εκνευρίζουν. Θα μπορούσα να σου πω χίλια καλά, όμως, ξέρεις δεν είμαι Καλαματιανός, όταν έφυγα από το χωριό μου, την Ανδρουσα και ήρθα για να μείνω και να δραστηριοποιηθώ στην Καλαμάτα, οι κάτοικοι της με αγκάλιασαν και με στήριξαν!

 

 • Πως συνδυάζεις τόσες ώρες δουλείας, πολιτικής και οικογένειας

 

Πάντα υπάρχει μια χρυσή τομή στα θέλω και στα πρέπει. Η αλήθεια είναι ότι έχω πιέσει τον εαυτό μου σε μεγάλο βαθμό και η λέξη ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου. Προτεραιότητα μου ομως είναι η οικογένεια και η δουλειά, εξάλλου για να είσαι πετυχημένος πολιτικός, πρέπει να ζεις σαν απλός πολίτης με τα καθημερινά προβλήματα της ζωής και της δουλειάς.

 

 • Διαφάνεια και αξιοκρατία, αρχές που στη χώρα μας έχουν διασυρθεί τα τελευταία χρόνια. Ποια βήματα έχει κάνει η περιφέρεια, για την εξυγίανση των υπηρεσιών;

 

 

Τουλάχιστον μετά από μια θητεία δυόμισι ετών στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορώ να απαντήσω με ειλικρίνεια ότι υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια. Εγώ έφευγα πάντα με την συνείδηση μου καθαρή και υπόσχομαι να συνεχίσω να το πράττω. Όποιος είναι έξω από το χορό λέει ότι θέλει. Υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις υπηρεσίες, βέβαια κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο εκάστοτε δημόσιος υπάλληλος όταν κλείνει την πόρτα του γραφείου του. Οι παραβάτες όμως βγήκαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια και αυτό αποτελεί επιτυχία της Περιφερειακής Αρχής.

 

 • Ποια θα είναι τα επόμενα σου βήματα στην πολιτική σκηνή;

 

 

Θα τηρήσω πιστά την συμφωνία μου με τους πολίτες, η θητεία μου λήγει το 2019 και δεν θα χρησιμοποιήσω την αυτοδιοίκηση για να μεταπηδήσω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πιστεύω πάρα πολύ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και συντάσομαι με την ιδέα να προχωρήσει η παράχωρηση επιπλέων αρμοδιοτήτων απο το κράτος. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό και μου αρέσει ο χαρακτηρισμός του αιρετού που είναι το αντώνυμο του διορισμένου. Η περιφέρεια έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο με πάρα πολλές ευθύνες και απίστευτο μέγεθος, επιτροπές, συμβούλια, συζητήσεις, μετακινήσεις και θέλει γερό στομάχι. Είμαι σίγουρος οτι ο κόσμος δεν γνωρίζει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να ενημερώνεται για τις διαδικασίες και το έργο του θεσμού αυτού.

 

 • Στο Κεκ είσαι επικεφαλής. Πες μας τι είναι το Κεκ και τι μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος.

 

Το ΚΕΚ είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προερχόμενο από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης και λειτουργεί από το 1985. Υλοποιεί  προγράμματα κατάρτισης που  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου βασισμένα σε  τέσσερις άξονες (τέχνες και πολιτισμός, νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικότητα, τουριστικά επαγγέλματα, πράσινα και γεωτεχνικά επαγγέλματα), π.χ.  πληροφορική, κατασκευή ιστοσελίδας, φωτογραφία, photoshop, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ξυλογλυπτική, κατασκευή κοσμήματος, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τυροκομική, οινολογία, ελαιοκαλλιέργεια, γευσιγνωσία ελαιολάδου, barista coffee, φυτικά καλλυντικά, αγιογραφία, ντεκουπάζ, πλέξιμο, κοπτική ραπτική, υφαντική, υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου, κιθάρα, θέατρο και σίγουρα κάποια θα ξεχνάω. Ετοιμάζουμε αίθουσα e-learning για παρακολούθηση εξ αποστάσεως μαθημάτων. Έχουμε δράση σε όλη την Μεσσηνία σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Μπορούμε να μιλάμε για το έργο του ΚΕΚ επί ώρες,όμως αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η δομή αυτή έχει γιγαντωθεί και προσφέρει καθημερινά με την δράση της σε όλο το μήκος και πλάτος της Μεσσηνίας με πάνω από 2500 χιλιάδες καταρτισμένους κάθε έτος και περίπου 6500 χιλιάδες διδακτικές ώρες, αξιοποιώντας πάνω από 50 εκπαιδευτές ετησίως. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το ΚΕΚ αποτελεί την μεγαλύτερη δομή Δια Βίου Μάθησης σε επίπεδο Περιφέρειας.

 

 

 • Τι θα άλλαζες στην ζωή σου;

 

Δεν μπορώ να πω ότι θα άλλαζα κάτι γιατί πιστεύω πως κάνω μετρημένα και σίγουρα βήματα στην ζωή μου. Ίσως να αφιέρωνα λίγο χρόνο στο εαυτό μου με κάποιο σπορ όπως την ιστιοπλοΐα που μου αρέσει, την ζωγραφική που λατρέυω και τα ταξίδια που έχω ανάγκη για να επεκτείνω τους ορίζοντες μου.

 

 • Πως φαντάζεσαι τον Απόστολο σε 10 χρόνια;

 

Δύσκολο να σου πω γιατί αν θα με ρώταγες στα 20 μου πώς θα με φανταζόμουν σε δέκα χρόνια δεν θα πίστευα ότι θα κατάφερνα να κάνω τόσα πολλά πράγματα στην πάροδο αυτών των ετών . Ξέρεις δεν μου αρέσει να φαντάζομαι αλλά να βάζω στόχους και να τους πετύχαινω και είναι κάτι που θέλω να το κρατήσω κρυφό. Αυτό που θέλω μόνο είναι να έχει μεγαλώσει η οικογένεια μου και να μην λείπει κάνεις.