Πως τα 49 στρέμματα στην περιοχή του Κορδία μπορούν να αξιοποιηθούν Featured

Η πόλη της Καλαμάτας μπορεί να έχει μέχρι τώρα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά χρειάζεται ένα μεγάλο ‘’project’’ για να εκτινάξει τον τουρισμό της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Η περιοχή της δυτικής παραλίας και ιδιαίτερα η περιοχή του Κορδία στο σημείο που παραχωρηθήκαν τα 49 στρέμματα είναι ιδανική για την εκμετάλλευση στο τουρισμό και όχι μόνο. Η πόλη μας και γενικότερα η χώρα δεν μπορεί από το εσωτερικό της να αναπτύξει τέτοια δυναμική και θα πρέπει με ένα μεγαλόπνοο σχέδιο να προσελκύσει Α.Ξ.Ε άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να στραφούμε σε προϊόντα και υπηρεσίες για ‘’μεγάλα βαλάντια΄΄  έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε το ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η ΣΔΙΤ (Συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) είναι ένα μέσο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τους ‘’κοιμώμενους΄΄ παραγωγικούς συντελεστές όπως η γή και το ανθρώπινο δυναμικό.

KORDIAS APO PSHLA

Στο παράδειγμα μας, ο παραλιακός χώρος των 49 στρεμμάτων που μπορεί βέβαια να αυξηθεί, εχει την δυνατότητα να γίνει ο ιδανικότερος για την ανάπτυξη μια μεγάλης μαρίνας στα πρότυπα αυτής της Λεμεσού με κατοικίες, εμπορικά κέντρα και χώρους ελλιμένισης mega yachts και κρουαζιερόπλοιων .

Στην Λεμεσό, με ΣΔΙΤ πήραν μια έκταση που με προσχώσεις αυξήθηκαν και σήμερα αγγίζουν το 90% της μαρίνας, δημιούργησαν ένα καταπληκτικό μέρος με βίλλες, εμπορικά κέντρα και μια μεγάλη μαρίνα για mega yachts συνολικής επένδυσης περίπου τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα απασχολεί πάνω από 1000 άτομα και οι αξίες των ακίνητων ξεκινούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

last homes on the sea 1sm